CAFFE POLI`S | RRUGETIMI DREJT SUKSESIT...

Caffe Polis  u themelua ne vitin 2004 nga S. Bardhi me seli ne L.14 ,Shkozet,Durres. Pas nje eksperience te gjate ne fushen e kafese ne boten perendimore  Z. Bardhi  mendoi te sillte ne tregun shqiptar shijen e kafese italiane por te perqendruar  ne nje prodhim vendas.

Caffe Polis  filloi aktivitetin e saj me hapa te vegjel, duke montuar nje torrefacion modest ne nje ambjent te marre me qira. Me pas me zgjerimin e tregut dhe kerkesen e pareshtur te konsumatoreve per kafene Polis lindi nevoja e nje zgjerimi te metejshem.Ne vitin 2008 u  ndertua nje nga stabilimentet me te medha ne ballkan me linja pjekjeje e paketimi  te standartave europiane.

Nje staf i madh teknikesh dhe ekspertesh italiane asistuan per nje kohe te vazhdueshme ne montimin dhe venien ne pune te ketyre linjave gjigande. Ne 2009 perfundon teresisht ndertimi fabrikes dhe i zyrave te reja duke i ofruar stafit kushte optimale per produktivitet dhe krijimtari.

Kafe Polis ka nje treg te konsoliduar ne te gjithe shqiperine. Kompania ka zgjeruar edhe gamen e produkteve te prodhuara.Jo vetem kafe… por edhe pijet e nxehta qe mund te konsumohen ne bare dhe shtepi ne cdo kohe te dites.

Gjithcka nisi me nje numer te vogel punonjesish dhe sot jemi nje familje e madhe te cilet nderveprojme per ti ofruar konsumatorit sherbimin optimal ne kohe rekord. Ne ecim me moton:”Pune e palodhur, kliente te kenaqur”.

PERZGJEDHJA E KAFESE:

Ne kemi perzgjedhur gjithmonë kafete me te mira jeshile nga plantacionet më të mira në mbarë botën. Varietetet e çmuara të kafesë Arabika nga Brazili, Hondurasi, Kolumbia, Guatemala, Etiopia dhe kafeja Robusta e zgjedhur nga India, Vietnami, Indonezia dhe Afrika mbërrijnë në fabriken tone.

Ne përdorim kafe jeshile për të krijuar përzierje të ndryshme, por të gjitha me një personalitet të përcaktuar dhe të njohur mire për të kënaqur nevojat dhe shijet e klientëve tanë.

KONTROLLI I CILESISE

Departamenti ynë i kontrollit të cilësisë kryen prova të rrepta dhe të kujdesshme organoleptike, prova laboratorike dhe prove degustimi në mënyrë që t’u ofrojë klientëve tanë përzierje me një aromë dhe shije unike.

Kur porosisim kafe jeshile , furnizuesi duhet të na dërgojë një shembull (i quajtur mostër para dërgesës). Kafja analizohet dhe nëse nuk gjenden probleme, i jepet përparësi transportit.

Para paketimit të kafesë dhe dorëzimit të saj tek klientët tanë, bëhen analiza të mëtejshme të kontrollit të cilësisë. Gjatë kësaj faze, ne vlerësojmë përzierjet me shumë kujdes përmes analizave të ndryshme ndijore. Fillon me analizën vizuale, pastaj vlerësimin  e kremozitetit  të kafesë në filxhan. Ne pastaj vazhdojmë me analizën e nuhatjes, për të marrë një përshtypje të parë të të gjitha aromave që lirohen nga përzierja e analizuar.

Më në fund, përfundon me provën aktuale të kafesë. Përmes kësaj faze të fundit, ekspertët tanë vlerësojnë aromën, trupin, shijen dhe ekuilibrin. Nëse përzierja pasqyron plotësisht standardet e kërkuara të cilësisë, ajo paketohet dhe shitet.

PJEKJA DHE PAKETIMI

Procesi i gjatë i pjekjes, i cili përfundon në ritualin e përditshëm të filxhanit të kafesë, fillon me mbërritjen e thasëve me kafe jeshile nga zona të ndryshme të botës. Çdo ditë ne marrim thase me kafe jeshile  nga furnitorët tanë dhe i ruajmë ato në depon tonë në kapanone speciale të ndara sipas origjinës së tyre.

Në varësi të përzierjeve të ndryshme që do të përgatiten, një sistem tubash thith kafe jeshile nga kapanonet dhe i kalon kokrrat  në makinën e pjekjes. Këtu kafeja piqet ngadalë për të lejuar që të gjitha substancat organoleptike të lëshohen në rastin më të mirë. Në këtë fazë, kafeja pëson ndryshime të thella: duke humbur lagështi, zvogëlon peshën e saj, rrit vëllimin e saj dhe ndryshon përbërjen e saj kimike, duke lejuar zhvillimin e aromës së saj tipike.

Në fund të pjekjes, kafeja ftohet në ajër me anë të një sistemi ventilimi. Në këtë pikë, kafeja është gati për t’u paketuar, duke ndjekur linja të ndryshme përfundimtare të prodhimit (kafe kokerr e pjekur apo e  bluar ne bustina).

PARTNERËT TANË